Diverses estades exploratòries a l’estranger i els estudis cursats en Relacions Internacionals van consolidar el meu interès i curiositat per intentar entendre algunes de les problemàtiques globals característiques dels temps actuals. No tan sols necessitava entendre el que hi havia darrere de paraules com desigualtat, pobresa, exclusió o fam, que semblen tenir un lloc inamovible en el vocabulari diari, però també seguir la meva convicció de que és possible, i necessari, aportar un petit granet de sorra a que aquest món en el que vivim sigui una mica més just i millor.

Va ser precisament aquesta curiositat que em va portar a Cambodja, per el que inicialment tenia que ser una estada temporal de tres mesos per a realitzar unes pràctiques professionals, però que es va acabar convertint en el meu domicili fixe durant quasi tres anys. Així mateix, diverses experiències professionals en la gestió de projectes de cooperació al desenvolupament i de l’àmbit humanitari, m’han apropat a la realitat de països que d’altra forma no hauria pogut tenir el plaer de conèixer.

És precisament el contacte amb cadascun dels companys, activistes, líders comunitaris, nens i nenes amb els que he treballat ja sigui a Cambodja, Kenya, Colòmbia, Tailàndia o Indonèsia que son l’ingredient més essencial per a fer la meva feina. Ells son els ulls que ens permeten entendre una realitat que és per a nosaltres llunyana i aliena, però que és alhora el marc clau per a poder desenvolupar projectes que produeixin impactes adequats i sostenibles.

Ara, des de Girona, em sento afortunada de poder continuar aixecant-me cada matí fent el que més m’agrada, també des d’aquí, treballant com a Desk Officer per a la ONG MAGNA Children at Risk, coordinant els projectes humanitaris en l’àmbit de la salut que l’organització duu a terme a Sudan del Sur i la República Democràtica del Congo.

Visita el lloc web de MAGNA Children at Risk